Mot

IMG_6140
16:45.85S 150:57.57W

 

Så kom vi äntligen ut på havet!

Efter mycket fix och bra saker uträttade i södra Stilla havets mest civilicerade plats Papete, Tahiti var det nu äntligen dags att lämna den trygga hamnen och bryggplatsen och fortsätta mot nya äventyr!

Ett underbart lugn och skön känsla spred sig genom kroppen när vi lämnade Tahiti bakom oss med några vackra blommor som vi fått av lokalbefolkningen hängandes i aktern. MAURORO (Stort tack! på polynesiska)  för den här gången!

Vi hade tänkt bara segla över till Moorea vilket är ca två timmar och vi skulle precis kunna ankra innan det blev mörkt. Väl till havs med visserligen bamsestora dyningar, men också den där sköna känslan av frihet och längtan att se något nytt fick oss att ändra vårt mål och styra direkt mot Huahin, den första ön i sällskapsöarna eller de sk Leeward islands. Så blev det. Ut på havet i den tropiska natten, kurs 300 grader.
Erik och jag körde tvåtimmarsvakter och sov i sittbrunnen. Vid soluppgången såg vi land i sikte! Regnbågen såg ut att börja här så vi får se om vi hittar skatten…


Väl ankrade kom en glad ö-bo i sin outrigger och bad mig skriva i hans gästbok. Som tack fick vi den underliga frukten på bilden. Har ingen aning om vad det är. Konsistens och smak påminner om cellulosa-trä..

Nåja det är kul med nya platser och nya frukter!
Längtar redan efter morgonens morgondopp.

Njuter åter turkost vatten och lite sol där ankaret syns väl och tvätten torkar åter.

GLAD MAJ!
Pia och Erik
Leave a Reply